Gillar du mat? Se hit!
Moderatorer: Admin, Admin Basha
34 inlägg
• Sida 1 av 1
- Fredsagent
- Inlägg: 693
- Blev medlem: mån okt 30, 2006 18:59
- Ort: Västerås
Gillar du mat? Se hit!
Om din man är höst, så bli du vår
- gretaglitter
- Inlägg: 34
- Blev medlem: mån apr 24, 2006 11:23
- Ort: Stockholm
”Han var en man som andra män, han brukade se efter sina kläder, mjölka sitt lamm och passa upp på sig själv”.
Jag har aldrig atit durian. Det ar en sydostasiatisk frukt vilken tydligen luktar som lik men som har en helt otrolig arom.
Mycket intresserad ar jag
For er som aldrig smakat tryffel sa maste jag uppmana er att sa gora. Tryffel ar extremt dyrt, men lite racker langt. Man kan ocksa kopa tryffelolja och den kan man exempelvis smaksatta sitt potatismos med, ojoojoj sager jag. Jag alskar tryffel, men jag vet att det finns de som avskyr smaken/doften. Ett tips ar dock att inte anvanda for mycket eftersom tryffel latt kan overmanna alla andra smaker.
Sushi ar det basta jag vet men da skall det vara tillagat av nagon som kan. Det finns alldeles for manga daliga sushirestauranger i sverige. Jag vet endast tre som haller mattet. Seikoen vid centralbron, sushibar Sone vid zinkensdamm och hasseluddens yasuragi. Sone serverar ingen alkohol sa kop eran sushi dar.
Jag har mycket att prata om i detta amne, fortsattning foljer...
Mycket intresserad ar jag
For er som aldrig smakat tryffel sa maste jag uppmana er att sa gora. Tryffel ar extremt dyrt, men lite racker langt. Man kan ocksa kopa tryffelolja och den kan man exempelvis smaksatta sitt potatismos med, ojoojoj sager jag. Jag alskar tryffel, men jag vet att det finns de som avskyr smaken/doften. Ett tips ar dock att inte anvanda for mycket eftersom tryffel latt kan overmanna alla andra smaker.
Sushi ar det basta jag vet men da skall det vara tillagat av nagon som kan. Det finns alldeles for manga daliga sushirestauranger i sverige. Jag vet endast tre som haller mattet. Seikoen vid centralbron, sushibar Sone vid zinkensdamm och hasseluddens yasuragi. Sone serverar ingen alkohol sa kop eran sushi dar.
Jag har mycket att prata om i detta amne, fortsattning foljer...
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
- Fredsagent
- Inlägg: 693
- Blev medlem: mån okt 30, 2006 18:59
- Ort: Västerås
hehe bror driss, jag anade att du hade mycket och säga! Tack för tipsen!
Känner du till kocken från Egypten som heter typ Usama? Han har ett program som går på Dubai eller Abu Dhabi TV som heter Usama Atyab.
Frid!
Känner du till kocken från Egypten som heter typ Usama? Han har ett program som går på Dubai eller Abu Dhabi TV som heter Usama Atyab.
Frid!
Om din man är höst, så bli du vår
- Tahiri Faqeer
- Inlägg: 1272
- Blev medlem: ons apr 19, 2006 20:25
- Ort: Darbar Allahabad Shareef, Kandiyaro
underliga eller ovanliga saker jag atit:
rostade jattemyror (colombia) smakade mycket bra. som popcorn och citron ungefar.
fagelungar kokta i sitt agg. (filippinerna) egentligen inget fel pa smaken men att skala ett kokt agg for att se en liten kyckling ar lite val magstarkt.
njure. (sverige) nej! aldrig mer, har provat bade kalv och far men lukten far det att vandas i magen pamig. for er som tanker prova sa har jag ett gammalt kock-tips, lat den ligga i blot i mjolk over natten sa drar ni ut lite av slaggresterna ur njuren, da kan det lukta lite mindre om den vid tillagningen.
struts och strutslever. (egypten/sverige) strutskott ar magert som all fagel med med mycket smak. mer an kyckling men mindre an viltfagel. paminner lite om radjur eller hjort faktiskt. strutslever var mycket bra. kan med fordel stekas i lite panad (brodsmulor) och serveras med japansk soya.
...hmmm...maste tanka lite mera
rostade jattemyror (colombia) smakade mycket bra. som popcorn och citron ungefar.
fagelungar kokta i sitt agg. (filippinerna) egentligen inget fel pa smaken men att skala ett kokt agg for att se en liten kyckling ar lite val magstarkt.
njure. (sverige) nej! aldrig mer, har provat bade kalv och far men lukten far det att vandas i magen pamig. for er som tanker prova sa har jag ett gammalt kock-tips, lat den ligga i blot i mjolk over natten sa drar ni ut lite av slaggresterna ur njuren, da kan det lukta lite mindre om den vid tillagningen.
struts och strutslever. (egypten/sverige) strutskott ar magert som all fagel med med mycket smak. mer an kyckling men mindre an viltfagel. paminner lite om radjur eller hjort faktiskt. strutslever var mycket bra. kan med fordel stekas i lite panad (brodsmulor) och serveras med japansk soya.
...hmmm...maste tanka lite mera
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
mashaAllah roligaste tråden alltså!!!
Men GUD vad ni är modiga Fårskalle? Myror? Nej nej det här är alldeles för mycket för mig.
Finns hur många maträtter somhelst som jag absolut vägrar testa.Jag är ett problem både hemma och hos folk för det är så mycket jag inte äter...så jag kan inte shockera er med någon ovanlig maträtt tyvärr.Det räcker ibland bara med hur maträtten ser ut eller luktar för att jag ska avstå,så jag ger inte så många rättvisa chanser precis.Och om jag tex VET att det är skalle,tunga,sniglar eller något liknande som i min hjärna tolkas som oätbart så är det samma sak där,vägrar att testa!!
Sen finns det helt vanliga saker som jag inte kan stoppa ner som tex fisk,rödbettor,oliver,saltgurka,lever,kaffe,vissa kokta grönsaker m.m.
Sen har jag alltid större problem utomlands för tycker inget smakar som Sveriges..typ mjölken,filmjölken,smöret,bakelserna m.m
Sen finns det saker som jag inte ogillar direkt med avstår ifrån om det finns andra alternativ..
Blev bjuden på kanin kött i Spanien,som jag total vägrade äta.Har någon smakat det? De säger att det smakar lite kyckling om jag inte minns fel.
Så jaa,vet inte riktigt vad jag lever på Klarar mig ändå hehe.
Men GUD vad ni är modiga Fårskalle? Myror? Nej nej det här är alldeles för mycket för mig.
Finns hur många maträtter somhelst som jag absolut vägrar testa.Jag är ett problem både hemma och hos folk för det är så mycket jag inte äter...så jag kan inte shockera er med någon ovanlig maträtt tyvärr.Det räcker ibland bara med hur maträtten ser ut eller luktar för att jag ska avstå,så jag ger inte så många rättvisa chanser precis.Och om jag tex VET att det är skalle,tunga,sniglar eller något liknande som i min hjärna tolkas som oätbart så är det samma sak där,vägrar att testa!!
Sen finns det helt vanliga saker som jag inte kan stoppa ner som tex fisk,rödbettor,oliver,saltgurka,lever,kaffe,vissa kokta grönsaker m.m.
Sen har jag alltid större problem utomlands för tycker inget smakar som Sveriges..typ mjölken,filmjölken,smöret,bakelserna m.m
Sen finns det saker som jag inte ogillar direkt med avstår ifrån om det finns andra alternativ..
Blev bjuden på kanin kött i Spanien,som jag total vägrade äta.Har någon smakat det? De säger att det smakar lite kyckling om jag inte minns fel.
Så jaa,vet inte riktigt vad jag lever på Klarar mig ändå hehe.
"When the student is ready,the teacher appears"
- Tahiri Faqeer
- Inlägg: 1272
- Blev medlem: ons apr 19, 2006 20:25
- Ort: Darbar Allahabad Shareef, Kandiyaro
- Fredsagent
- Inlägg: 693
- Blev medlem: mån okt 30, 2006 18:59
- Ort: Västerås
Det finns i Syrien, har varit där.
Men jag trodde att han var begravd där.
Men jag trodde att han var begravd där.
Om din man är höst, så bli du vår
34 inlägg
• Sida 1 av 1
Återgå till Mat, resor och semester
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 40 gäster