1001 recept fran muslimska varlden
Moderatorer: Admin, Admin Basha
5 inlägg
• Sida 1 av 1
1001 recept fran muslimska varlden
Watch your thoughts, they become words. Watch your words, they become actions.Watch your actions, they become habits.Watch your habits, they become character. (Okänd)
Re: 1001 recept fran muslimska varlden
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
N_N83>>>
Forst skall jag bara fortydliga mig, jag bor inte i Kairo langre, jag flyttade tillbaka till sverige i somras.
Den maten jag lagar professionellt i Egypten skiljer sig inte sa mycket fran den maten jag lagar pajobbet i sverige egentligen.
Nastan all restaurangmat har sina rotter i frankrike pa ett eller annat satt.
Typiska egyptiska matratter foljer har:
Fuul
Bonor. Det vanligaste tillagningssattet kallas fuul medammes, dvs kokta (i en dammasa) bonor. Dessa ater vi (sic ) egyptier garna till frukost luch och middag. Bonorna skall mosas och ateruppvarmas tillsammans med Samna (ghee eller klarifierat smor), vitlok, lok, tomat, agg eller vit ost (liknande en mycket salt feta) eller olika kombinationer av dessa. Ates med hjalp av brod. (Helst A3ish baladi, ett grovre sorts pita, men i sverige finns tyvarr bara A3ish shami)
Ta3meyya
Liknar det som i levanten kallas for falafel. Men de gor bollar och vi gor hockey-puckar. Lite annorlunda kryddning ocksa. Ats garna i kombination med fuul.
Molokhiyya
Finns inget mer egyptiskt. Molokhiyya ar en bladgronsak som kryddas med vitlok och koriander. Det blir som en (ganska slemmig) soppa eller stuvning som ats med ris. Molokhiyya kan goras vegetarisk eller med kanin. I Alexandria gor de Molokhiyya med rakor.
Koshary
Min absoluta vinterfavorit. En blandning av linser, Pasta och ris som serveras med tomatsas, friterad lok och shatta (chili). Ingenting ger en sadan mattnadskansla som koshary. Kan tillagga att alla kosharystallen stanger under Ramadan eftersom det inte gar att ata sa stabbig mat under fastan. Jag svar, efter en halv normalportion gar det knappt att andas. Men Oh sa gott det ar.
Ja det var borjan. jag skriver mer imorgon inshallah.
Forst skall jag bara fortydliga mig, jag bor inte i Kairo langre, jag flyttade tillbaka till sverige i somras.
Den maten jag lagar professionellt i Egypten skiljer sig inte sa mycket fran den maten jag lagar pajobbet i sverige egentligen.
Nastan all restaurangmat har sina rotter i frankrike pa ett eller annat satt.
Typiska egyptiska matratter foljer har:
Fuul
Bonor. Det vanligaste tillagningssattet kallas fuul medammes, dvs kokta (i en dammasa) bonor. Dessa ater vi (sic ) egyptier garna till frukost luch och middag. Bonorna skall mosas och ateruppvarmas tillsammans med Samna (ghee eller klarifierat smor), vitlok, lok, tomat, agg eller vit ost (liknande en mycket salt feta) eller olika kombinationer av dessa. Ates med hjalp av brod. (Helst A3ish baladi, ett grovre sorts pita, men i sverige finns tyvarr bara A3ish shami)
Ta3meyya
Liknar det som i levanten kallas for falafel. Men de gor bollar och vi gor hockey-puckar. Lite annorlunda kryddning ocksa. Ats garna i kombination med fuul.
Molokhiyya
Finns inget mer egyptiskt. Molokhiyya ar en bladgronsak som kryddas med vitlok och koriander. Det blir som en (ganska slemmig) soppa eller stuvning som ats med ris. Molokhiyya kan goras vegetarisk eller med kanin. I Alexandria gor de Molokhiyya med rakor.
Koshary
Min absoluta vinterfavorit. En blandning av linser, Pasta och ris som serveras med tomatsas, friterad lok och shatta (chili). Ingenting ger en sadan mattnadskansla som koshary. Kan tillagga att alla kosharystallen stanger under Ramadan eftersom det inte gar att ata sa stabbig mat under fastan. Jag svar, efter en halv normalportion gar det knappt att andas. Men Oh sa gott det ar.
Ja det var borjan. jag skriver mer imorgon inshallah.
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
5 inlägg
• Sida 1 av 1
Återgå till Mat, resor och semester
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 54 gäster