Baguette-pain riche :)
Moderatorer: Admin, Admin Basha
1 inlägg
• Sida 1 av 1
- umm_jibreel
- Inlägg: 8
- Blev medlem: tis jul 28, 2009 12:30
- Ort: Stockholm
Baguette-pain riche :)
Till två bröd (ugnen på 250grader)
ca 25g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 tsk olja
6,5 - 7dl vetemjöl eller 1dl grahamsmjöl + 5,5 - 6 dl vetemjöl.
Smula jästen i en skål.
Häll över vattnet som ska vara fingervarmt.
Tillsätt salt, socker, olja och ca 5,5 dl mjöl.
Arbeta degen kraftigt i skålen och tillsätt mer mjöl om den verkar lös.
Låt degen jäsa minst 10 min, men gärna 20-30 minuter.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord eller arbetsbänk och arbeta den smidig.
Tillsätt mer mjöl om den är lös, men tänk på att för mycket mjöl gör brödet hårt.
Dela degen i två delar som du rullar mot bordet, nästan lika långa som din bakplåt.
Lägg dem på plåten och låt dem jäsa på en varmplats utan bakhanduk i 20-30 minuter.
Ta en riktigt vass kniv och skär sneda, ytliga jack ovanpå brödet. Tryck inte ner kniven i brödet.
Pensla bröden med kallt vatten innan du sätter in dem i ugnen. Du kan även pensla en extra gång under gräddningen.
Grädda bröden i ca 12-15 minuter.
Låt dem kalna på galler utan bakhanduk.
Lycka till!
1 inlägg
• Sida 1 av 1
Återgå till Mat, resor och semester
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 58 gäster