Lamm Korma i Solna
Moderatorer: Admin, Admin Basha
13 inlägg
• Sida 1 av 1
Lamm Korma i Solna
Senast redigerad av bouhamza tis jan 01, 2008 3:57, redigerad totalt 1 gång.
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
Broder Bouhamza det låter jätte gott med Korma.
Broder Abbe, Tajine kan användas direkt på el platta men var försiktig med att ha för hög värme.Vi hade en Tajine som sprack på det sättet,men efter det har vi provat med att sänka värmen och det funkar alldeles utmärkt.
Broder Abbe, Tajine kan användas direkt på el platta men var försiktig med att ha för hög värme.Vi hade en Tajine som sprack på det sättet,men efter det har vi provat med att sänka värmen och det funkar alldeles utmärkt.
"When the student is ready,the teacher appears"
Jag sticker ut hakan har och "second guess" en marockanska angaende tagen (tajine). Om den spricker eller inte tror jag har att gora med kvaliteten pa grytan i sig. I egypten sa kopte jag ett trettiotal tagen (de ar inte 100% som marockanska, men samma princip) och de jag kopte fran Asiyut av riktiga fellahin var hart branda i ugn och holl for vilken behandling som helst, medans de som var fran andra platser inte var lika hart branda och latt gick sonder av varme eller av skorhet. Antagligen spelar kvaliten pa leran ocksa in.
Man skall ocksa vara varsam med att ta lergrytor mellan allt for stora temperaturskillnader. Det far dem garanterat att spricka.
Man skall ocksa vara varsam med att ta lergrytor mellan allt for stora temperaturskillnader. Det far dem garanterat att spricka.
"Both a Butcher and a Surgeon use knives, but they cut differently"
-Al Qubrusi
-Al Qubrusi
Broder Abbe,hemma så börjar vi med högre värme tills det börjar koka och sänker sedan värmen gradvis tills grytan är färdiglagad.Jag är ingen expert på olika Tajine kvalitéer så jag vet inte om ni kan göra på samma sätt.Men prova,om den spricker får ni en ny av mig
"When the student is ready,the teacher appears"
- Khadim Jamil
- Inlägg: 1262
- Blev medlem: tis apr 18, 2006 20:17
- Ort: ICA Maxi
jag tycker att korma e godare med chapati.
men bror bouhamza har du provat nångång achar gosht ?
men bror bouhamza har du provat nångång achar gosht ?
" Look at Love...
how it tangles
with the one fallen in love "
[Jalal ad-Din Rumi]
13 inlägg
• Sida 1 av 1
Återgå till Mat, resor och semester
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 40 gäster